31 augusti 2022 drar jag igång en ny Vinskola del 1. Vill du vara med? Mejla mig på vinprovning@camillawahlman.se. Foto: Fotograf Anna Wilhelmsson.

I januari 2023 startar jag en ny grupp i Vinskola Druvorientering. Vill du vara med? Mejla mig på vinprovning@camillawahlman.se. Foto: Fotograf Anna Wilhelmsson.

Digital vinskola om druvor

"Det här veckans höjdpunkt! Jag hoppas dessa torsdagar aldrig tar slut. 😀 Jag har sett många distansprovningar men aldrig live och här är ett utbildningsmoment som jag tycker är jättekul." Så skrev en av mina elever som gick den första vinskolan under hösten 2021.

Vill du lära dig mer om några av världens mest älskade druvor och var de trivs bäst någonstans? Det här är en kurs du deltar i hemifrån, med livelektioner där vi provar olika viner tillsammans. Träffarna spelas in så att du kan se en inspelning om du missar någon.

Kursstart: 18 januari kl. 18.00-19.00, därefter varannan onsdag under våren.

Pris: 1099 kr/person för åtta träffar

Anmäl dig här: vinprovning@camillawahlman.se. (Platserna är begränsade.)

De här druvorna får du lära dig under vårens vinskola

Merlot, Zinfandel, Alvarinho, Pinot Gris, Carmenère, Malbec, Pinotage, Chenin blanc, Viognier, Mourvèdre, Grüner Veltliner, Assyrtiko, Garnacha, Mencia. Kursen avslutas med en träff om de två dessertvinerna Portvin och Tokay.

Vin i praktiken

Förutom att vi provsmakar två viner varje gång som deltagarna själva köpt in i förväg, kommer deltagarna att lära sig en provningsmetodik för att själv kunna prova och bedöma viners kvalitet.

Vi kommer att prata om lagring av vin och hur och varför man dekanterar. Självklart blir det också ett stort fokus på hur du ska tänka när du väljer vin till maten, oavsett om det är fisk, vegetariskt eller kött på menyn.

Efter de åtta träffarna kommer du att ha en klarare bild av vilka viner du tycker bäst om – och hur du ska hitta dem i det stora utbud av viner som finns där ute.

Mejla vinprovning@camillawahlman.se om du vill anmäla dig till Vinskola Druvorientering.

Kommentarer

15.01.2022 18:12

Petronella Hamnmark

Hej 👋🏻
Och tack för trevlig bubbelprovning !
Jag är intresserad av att gå vin skolan del 1 !
Med vänlig hälsning,
//Petronella Hamnmark

16.01.2022 14:31

Camilla

Härligt att höra att ni gillade det och att du vill vara med på Vinskolan. Jag har din mejl och skickar all info du behöver! Ha det gott!

Alexander Green

12.01.2022 07:39

Intresserad av vin skolan del 1, 1 el 2 platser

Camilla

12.01.2022 13:35

Vad roligt Alexander, skolan börjar onsdag 2 februari och det finns ännu platser kvar. Kursens åtta träffar kostar totalt 899 kr/person. Mejla mig på vinprovning@camillawahlman.se så pratar vi vidare.

Senaste kommentaren

10.08 | 19:28

Hej Anna, mejla mig på vinprovning@camillawahlman.se så ordnar vi det, då mejlar jag all info inkl. ett presentkort som du kan ge bort.

10.08 | 18:03

Hej! Jag skulle vilja ge bort "vinskolan" i present. Hur gör jag då? Bästa hälsningar från Anna Johansson Strömsholm

08.07 | 11:08

Hej, nu har jag två nya provningar inplanerade, bubbel 15 juli och grillviner 22 juli. Varmt välkommen!

24.05 | 13:13

Hej Marie, nu har jag en ny bubbelprovning på söndag kl. 17.00. Tre italienska bubbel provas. Mejla vinprovning@camillawahlman.se om ni vill vara med

Dela den här sidan